Καθαρισμός της παραλίας Χαμολιά

Το Σάββατο 27 Μαίου, οι Μηχανικοί της Γης συμμετέχοντας στην εκστρατεία του δικτύου «Μεσόγειος SOS» Καθαρίστε τη Μεσόγειο καθάρισαν μία από τις παραλίες της Χαμολιάς στο Πόρτο Ράφτη.

Συγκεντρωθήκαμε στο χώρο της παραλίας το πρωί του Σαββάτου και αφού δόθηκαν στους εθελοντές οι απαραίτητες οδηγίες για τη διαδικασία του καθαρισμού, χωριστήκαμε σε ομάδες και μοιράσαμε σακούλες και γάντια. Παράλληλα με τη συλλογή των απορριμάτων και το διαχωρισμό τους σε ανακυκλώσιμα και μη, συμπληρώθηκαν τα φύλλα καταγραφής απορριμάτων που αποτελούν σημαντικό εργαλείο για τη συλλογή στοιχείων στο πλαίσιο της εκστρατείας.

Αξιοσημείωτη ήταν η ευαισθητοποίηση ορισμένων από τους λουόμενους που βρίσκονταν στην παραλία κατά τη διάρκεια του καθαρισμού. Συνειδητοποιώντας πως πρόκειται για εθελοντικό καθαρισμό στον οποίο μπορούσαν και οι ίδιοι να συμμετάσχουν, κινητοποιήθηκαν και συνέβαλαν στην προσπάθειά μας, βελτιώνοντας οι ίδιοι τις συνθήκες της παραλίας την οποία έχουν επιλέξει για τα καλοκαιρινά τους πρωινά. Έπειτα από περίπου δύο ώρες η παραλία καθαρίστηκε και οι γεμάτοι πλέον σάκοι απορριμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών πετάχτηκαν στους πλησιέστερους κάδους.

Ελπίζουμε τέτοιες προσπάθειες να μας κινητοποιούν όλους και να θυμόμαστε πως είμαστε τόσο συλλογικά όσο και ατομικά υπεύθυνοι για την καθαριότητα των παραλιών που επισκεπτόμαστε.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στον καθαρισμό! Και του χρόνου να χρειαστεί να μαζέψουμε λιγότερα!

xamolia_may2017

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2017 – την ιστορικότερη πρωτοβουλία εθελοντικών καθαρισμών με πανελλαδική εμβέλεια. Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συντονίζει όλη την προσπάθεια, στέλνοντας σακούλες απορριμμάτων και Φύλλα Καταγραφής Απορριμμάτων και Παρατήρησης Φυσικών Περιοχών – υλικό που στη συνέχεια επεξεργάζεται το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών. (http://medsos.gr/medsos/2008-08-12-07-14-43/2008-08-28-11-24-19/2008-08-28-11-55-31/1829–2017-.html)

 
 
 
Γίνε μέλος

    [recaptcha size:compact]

    KASAPI