Ξενάγηση στην έκθεση «Στην Επιφάνεια» στις Αστικές Πύλες του Πειραιά

To Σάββατο 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η ξενάγηση που οργανώθηκε από τους ΜτΓ στην έκθεση «Στην Επιφάνεια».

Στην έκθεση, η οποία λαμβάνει χώρα σε ένα σύγχρονο εκθεσιακό χώρο στην περιοχή του Πειραιά, παρουσιάζονται τα ευρήματα των αρχαιολογικών ερευνών που έγιναν κατά τη διάρκεια της κατασκευής της Γραμμής 3 του Μετρό και του Τραμ στην περιοχή του Πειραιά.

Έπειτα από μία σύντομη παρουσίαση του έργου της γραμμής 3 του Μετρό από τον κ. Νίκο Μαμάση περιηγηθήκαμε στα εκθέματα της έκθεσης που αφορούσαν το κομμάτι της αρχαιολογικής έρευνας και της επιστημονικής τεκμηρίωσης των ευρημάτων. Στη συνέχεια ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο κομμάτι της διαχείρισης του νερού και τις σχετικές υποδομές όπως υπόγειες δεξαμενές και πηγάδια που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια των ανασκαφών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η σύντομη ανασκόπηση στην ιστορία της πόλης του Πειραιά που έκανε κ. Παναγιώτης Κουτής, αρχαιολόγος του έργου, συνδυάζοντας μαζί με τον Νίκο Μαμάση, καθηγητή υδρολογίας του ΕΜΠ, τις διάφορες ιστορικές φάσεις της πόλης με την εξέλιξη των κατασκευών και τη δομή του συστήματος διαχείρισης νερού.

ο κ. Νίκος Μαμάσης μας εξηγεί για το υδροδοτικό σύστημα της πόλης του Πειραιά

Ο Νίκος Μαμάσης μας εξηγεί για το υδροδοτικό σύστημα της πόλης του Πειραιά

img_9711

O Παναγιώτης Κουτής μας εξηγεί ορισμένα από τα ευρήματα της έκθεσης που βρίσκονται κάτω στο εργαστήριο.

 

 

περισσότερες φωτογραφίες :

img_3923 img_3925 img_3922 img_3917 img_3915 img_3916 img_9716 img_9733 img_9720 img_9728 img_3934

5ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΟΜΗΣΗ ΜΕ ΧΩΜΑ

Οι ΜτΓ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Τεχνικών Υλικών διοργανώνουν το “5ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΟΜΗΣΗ ΜΕ ΧΩΜΑ – Διαλέξεις και ανοιχτό εργαστήριο ανάλυσης και σύνθεσης γεωκονιαμάτων”

ημερομηνία: Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016
ώρα: 16.00-19.00
τοποθεσία: Εργαστήριο Τεχνικών Υλικών, 3ος όροφος κτηρίου Αντοχής Υλικών, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

~Είσοδος ελεύθερη~

πρόγραμμα εκδήλωσης

Κατασκευές με Άψητη γη

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 16.00 σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών διοργανώνουμε εκδήλωση με θέμα ‘Κατασκευές με Άψητη Γη’ στο εργαστήριο Τεχνικών Υλικών στο κτήριο Αντοχής Υλικών της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου.

Η εκδήλωση αποτελείται από μία σειρά ομιλιών γύρω από το ζήτημα της δόμησης με χώμα καθώς και με ένα δίωρο εργαστήριο όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το υλικό.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

αφίσα και
πρόγραμμα εκδήλωσης

Σεμινάριο Α’ Βοηθειών

Οι Μηχανικοί της Γης διοργανώνουν τρίωρο Σεμινάριο με θέμα τις Πρώτες Βοήθειες, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) Αττικής. Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 17.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου).

Ομιλητής: Α. Παπαγεωργίου από την ΕΟΔ Αττικής.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο κ. Ν. Μαρμαράς (καθηγητής ΕΜΠ) ενώ σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος των “Μηχανικών της Γης” και καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Κωνσταντίνος Μέμος καθώς και ο Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Δ. Κουτσογιάννης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Την αφίσα του εργαστηρίου μπορείτε να την δείτε εδώ.

 
 
 
Γίνε μέλος

    [recaptcha size:compact]

    KASAPI